Doprava ZDARMA nad 299 kč při osobním odběru na lékárně. Více informací
Doprava ZDARMA nad 299 kč při osobním odběru na lékárně. Více informací
Kategorie
    Značky
      Produkty
        Blog
          Nenalezeny žádné produkty.

          Odlehčená vánoční klasika

          Mgr. Zuzana Douchová
          Mgr. Zuzana Douchová 

          Vyzkoušejte letos kapra s bramborovým salátem připravit jinak. Nemusíte sevzdávat obalované ryby ani majonézy, stačí použít zdravější ingredience avytvoříte výborné jídlo pro sebe i blízké.

          Kapr má na sladkovodní rybu poměrně vysoký obsah omega 3 mastných kyselin aje zdrojem plnohodnotných a lehce stravitelných bílkovin. Smažením a obalovánímv klasickém trojobalu se však ze zdravého kapra stává příliš tučný a těžcestravitelný pokrm. Smažení tak zkuste vyměnit za opékání na trošce rostlinnéhooleje určeného pro tepelnou úpravu nebo pečení v troubě. Klasickou strouhankumůžete nahradit celozrnnou, nebo obalujte rybu v mandlích či semínkách.

          Do bramborového salátu přidejte více zeleniny a méně uzenin, které jsouzdrojem dalších živočišných tuků a cholesterolu. Klasickou majonézu nahraďtelight verzí, která má o polovinu méně tuků, nebo nastavte klasickou majonézubílým polotučným jogurtem.

          Obalovaný kapr s bramborovým salátem
          Tento recept je zdravým kompromisem.Ryba je sice obalená ve strouhance, ale v celozrnné. Místo klasického trojobalu  jsem  použila  pouze marinádu z jogurtu a citrónovéšťávy. Jogurt a citrón navíc zbavují kapra nepříjemného rybího zápachu. Kaprastačí do marinády naložit a pak obalit ve strouhance. Vejce ani mouka nejsoupotřeba. Na opečení jsem potřebovala pouze lžíci rostlinného oleje. Na salátjsem použila více zeleniny a majonézu light s dijonskou hořčicí jako zálivku.Oproti klasické verzi tak ušetříte o polovinu  méně tuků a kalorií a svůjorganismus zbytečně nezatížíte smaženým a tučným pokrmem, naopak dodáte tělupotřebné bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky.

          SUROVINY NA 2 PORCE:

          • filet kapra 2ks 300g
          • strouhanka celozrnná50g
          • jogurt bílý 100g
          • citrónová šťáva 2 lžíce
          • sůl a pepř dlepotřeby
          • brambory na salát 250g
          • hrášek sterilovaný 100g
          • mrkev100g
          • celer bulva 100g
          • petržel kořen 40g
          • šalotka či cibule 1ks
          • okurkysterilované 30g
          • hořčice dijonská 2 lžíce
          • majonéza light 60g
          • olejolivový nebo řepkový 2 lžíce

          POSTUP:
          Připravíme si marinádu z jogurtu, lžíce citrónové šťávy, soli apepře. Filet kapra marinujeme alespoň hodinu v lednici. Brambory a kořenovouzeleninu uvaříme ve vodě či v páře, poté vychladlé nakrájíme na malé kostičky.Smícháme s pokrájenou šalotkou, okurkami a hráškem. Dochutíme majonézou light,dijonskou hořčicí a lžící citrónové šťávy. Salát necháme v lednici uležet.Marinovaného kapra obalíme v celozrnné strouhance a na olejiopečeme.

          Doporučené články

          Košík obsahuje nepovolené položky

          Zobrazit košík
          Zobrazit košík

          Zboží bylo přidáno do porovnání

          Prosím čekejte...
          Objednávku nelze dokončit, zkuste to prosím později

          Jsem starší 18 let.
          Následující produktová nabídka je určena pouze pro osoby starší 18 let.

          Ne