Doprava ZDRAMA nad 299 Kč při osobním odběru na lékárně Více informací
Doprava ZDRAMA nad 299 Kč při osobním odběru na lékárně Více informací
Kategorie
    Značky
      Produkty
        Blog
          Nenalezeny žádné produkty.

          Černý rybíz: Doktor bez bílého pláště

            Alphega
          Alphega 

          Silné aroma a velmi tmavá barva malých bobulí jako by vybízely k ochutnání.Černý rybíz se stal keřem, který můžeme vidět na mnoha českých zahradách.Málokdo z nás však ví, že v sobě skrývá tajemství v podobě velmi vysokého obsahuvitaminu C a ovocných kyselin, které aktivují látkovou výměnu.

          Rybízový koláč nechybí snad na žádném letním prostřeném stole. Vynikajícíchuť černých plodů však není to jediné, čeho bychom si měli vážit. Konzumaceplodů významně posiluje naše zdraví a dokonce funguje jako obranný štít vůčinejrůznějším jedům. Kromě již zmíněného vitaminu C totiž plody obsahují vitaminyze skupiny B, vitamin A a cenné minerály.

          TIP! Vyzkoušejte také olej ze semen. Jeho účinky ocení především ženy. Olejnapomáhá zmírňovat příznaky menopauzy a menstruační bolesti. Své místo našeltaké v léčbě nachlazení.

          Plody černého rybízu jsou vynikajícím společníkem při horečkách a kašli.Pozitivně působí na pružnost cév, pomáhají zvládat nadměrnou fyzickou zátěž istres, doporučují se také při rekonvalescenci po operacích. Pokud plodyzkombinujeme s borůvkami, získáme spolehlivou pomoc proti průjmu.

          Léčivé účinky však můžeme hledat také v listech či kořenu černého rybízu.Listy jsou bohaté na třísloviny, silice i vitaminy, díky čemuž je lze doporučitpři léčbě revmatu. Působí protizánětlivě, snižují tělesný tlak i teplotu,pomáhají při křečových stavech, zánětech v dutině ústní a při nachlazení. Oprotitomu kořen (odvar) je vhodný při léčbě zánětu jater.

          Ačkoli při požívání černého rybízu nebyly zpozorovány žádné nežádoucí účinky,jeho konzumace se nedoporučuje osobám, které trpí překyselením žaludku nebopálením žáhy.

          RECEPT

          OSVĚŽTE SE studenou rybízovou šťávou

          • 2 nálevové sáčky černého čaje, 1 kg černého rybízu, 5 l vody, cukr
          • Odstopkujte rybíz a vložte ho do velkého hrnce. Zalijte vodou a nechte projítvarem. Poté do odvaru vložte dva nálevové sáčky černého čaje a nechte vyluhovat.Jakmile nápoj vychladne, přeceďte jej a přislaďte cukrem dle vaší chuti.
          • Nápoj nalijte do lahve, nechte alespoň jeden den uležet. Podávejte vychlazenýs kostkou ledu a několika bobulemi čerstvého rybízu.

          Doporučené články

          Košík obsahuje nepovolené položky

          Zobrazit košík
          Zobrazit košík

          Zboží bylo přidáno do porovnání

          Prosím čekejte...
          Objednávku nelze dokončit, zkuste to prosím později
          Zkontrolujte Vaši adresu nebo vybranou pobočku

          Jsem starší 18 let.
          Následující produktová nabídka je určena pouze pro osoby starší 18 let.

          Ne