Möller´s
Historie
Zpočátku byl rybí olej používán jako impregnace nebo olej dolamp. Již v roce 1645 se objevuje první zpráva, že může být rybí tuk prospěšnýpro zdraví. Nová kapitola se začíná psát díky farmaceutovi Petrovi Möllerovi.Ten u lidí žijících na pobřeží zaznamenal nižší výskyt nemocí. Důvodem tohotoobjevu byla častá konzumace ryb. V roce 1854 se chopil příležitosti a vyvinulnový produkt, který nesl název "lékařský rybí olej". Jeho know-how byla extrakceoleje z tresčích jater za použití páry.
O firmě Möller´s
Značku Möller´s založil tedy už v roce 1854 lékárník PetrMöller. Patří mezi nejstarší norské značky. Má tedy již více než 160 letzkušeností s výrobou a vývojem omega 3 produktů. Firma podporuje zdraví a myslína vývoj. Vyrábí produkty pro skutečnou potřebu lidí a jentakové, které mají prokazatelné účinky na zdraví. Do výrobků dodávají kvalitníomega 3, což neplatí u všech výrobků, které jsou dostupné na trhu. Zaměřují sena použití čerstvých surovin při výrobě rybího oleje. Tresky jsou loveny vseverní oblasti čistého Norského moře blízko ostrovů Lofoty. Zpracovatelskézávody jsou umístěny podél pobřeží Lofot, a proto je vždy olej rychle a čerstvězpracován. Stále hledají další inovace a zlepšení např. v oblasti chuti omega 3nebo forem podání.
Složení oleje
- vitamin D - přispívá k normální funkci imunitního systému,udržení normálního stavu kostí a zubů
- vitamin A - pro normální funkci imunitního systému
- Omega 3 mastné kyseliny - pro správnou funkci srdce, cév,zraku, mozku, kůže a vývoj dítěte